„U potrazi za novim dimenzijama“

28/03/2018

Multimedijalni projekt – izložba međunarodnog značaja.

Multimedijalna i interdisciplinarna izložba autorske grupe umjetnika / Jadranka Hlupić D., Tomislav Marić, Nastja Štefanić, Ines Zrnc Gregorina u Galeriji Ulupuh 2018g. “U potrazi za novim dimenzijama”  ujedno je i pokazatelj zajedničkih umjetničkih ishodišta i djelovanja umjetnika koji svoju motivaciju pronalaze u konceptualnom i alternativnom dizajnu istražujući na taj način nove grane dizajna kao i inovativne proizvode. 

Mogućnost rušenja kolektivnih standarda i čvrstih sustava vjerovanja neodvojiv je dio moderne, ali i suvr. umjetnosti, dok je nezaustavljiva tehnologija zaslužna za stvaranje nove perspektive slike života. Kroz medij art fotografije Tomislav Marić prikazuje se printani 3D nakit autorice Jadranke Hlupić D., na tijelu Nastje Štefanić, make up/air brush – Ines Zrnc Gregorina.

U kontekstu pokreta tijela, nakit, ili preciznije rečeno 3D objekti na tijelu, otvaraju nove mogućnosti uporabe i mijenjaju koncept tjelesnosti. U težnji za Novim sve inspitrativno je ubrojivo, a moguća neočekivanost nastaje kao rezultat sinergije fotografije, 3D modnog objekta i tijela u trenutku.

Glazbenu podlogu, koja zaokružuje cjelinu plesa, kostima i fotografije te ih dodatno podcrtava, čini minimalistički glazbeni soundtrack autorice Nastasje Štefanić , baziran na elementima elektronike. Osnovu soundtraka čini nasnimljeni zvuk viole koji će se obrađivati u nekom od kompjutorskih programa za obradu  zvuka. 

Otvorenje izložbe prati  trominutni performans modela i plesačice N. Štefanić , odjevene  u haljinu i nakit izrađen 3D printom. 

Projekt je međunarodnog karaktera. Nakon izložbe  u Zagrebu, projekt će biti  prezentiran  u  „gallerie Scheytt“ , Kaiserstrase 23, 80801 Munchen), u ljeto 2018. godine,  gdje će se uz navedene sudionike okupiti i nekoliko europskih autora.